Het onderzoeken van mijn culturele identiteit is mijn levenswerk. Het dekoloniseren van mijn gedachtes en het helen van traumatische ervaringen door middel van mijn werk als fotograaf staat centraal.
Mijn grootvader heeft een grote rol gespeeld in het vestigen van een groot deel van de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam in de jaren 60. Ik heb nooit naar die verhalen gevraagd en merk nu dat ik opzoek ben naar die verhalen voor mijn eigen identiteit vorming en om cultuur door te kunnen geven aan de volgende generatie. Mijn opa is helaas niet meer in ons midden.
Nu ik mijn Kaapverdiaanse roots veel meer omarm, ga ik op zoek gaan naar de verhalen van Kaapverdiaanse immigranten in Rotterdam vanaf de jaren 60.
In opdracht van CBK heb ik mij verdiept in dit onderwerp. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de Kaapverdiaanse gemeenschap die in de jaren 60 naar Rotterdam zijn geëmigreerd, in het kader van Postkoloniaal Rotterdam. Hierbij vond ik het essentieel om het verhaal van mijn grootvader te belichten. Dit proces resulteerde tot een persoonlijke poëtische collage serie voor in het boek: ‘Rotterdam, een postkoloniale stad in beweging’. Samen met twee andere boeken: ‘Het koloniale verleden van Rotterdam’ en ‘Rotterdam in slavernij’ zijn ze overhandigd aan burgemeester Aboutaleb en oud-gemeenteraadslid Peggy Wijntuin. De drie boeken komen voort uit het onderzoek dat het Koninklijke Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) de afgelopen 2 jaar in opdracht van de gemeente Rotterdam heeft gedaan naar dit onderwerp.